Byta plåttak mot papptak, vad ska man tänka?

När Kerstin och hennes man behövde göra om taket bestämde de sig för att byta ut sitt gamla papptak mot ett plåttak. Anledningen var att de hade hört att det skulle hålla längre och bli än mindre underhåll. Dessutom var priset jämlikt med att få ett nytt papptak. De kontaktade en takläggare via gula sidorna.

Dagens tema här på vår hemsida tillägnad att guida konsumenter genom djungeln av tjänster och produkter är takläggare. De allra flesta villaägare behöver någon gång ta kontakt med en takläggare för att få taket fixat. Det kan då vara bra att ha hört från någon som fått taket fixat av en takfirma tidigare. Vi delar därför med oss av Kerstins historia i den här artikeln.

takarbeten boråsDet var dags att lägga nytt tak, vårt hus i funkis-stil hade för närvarande papptak vilket vi egentligen trivdes bra med, men vår granne hade berättat att plåttak hade längre hållbarhet och minst lika lite underhåll. Dessutom skulle det knappt vara någon skillnad på priset. Vi blev självfallet intresserade, det fanns även fler färger att välja mellan på plåttaken. Vi kontaktade en takläggare för att ställa några frågor. Takläggaren förklarade att takläggare för takarbeten göteborg inte var det egentligen som var sant att plåttak höll längre när det las av takläggare borås, det fanns en rad faktorer som spelade in. Bodde man i närheten av havet ansåg han att ett papptak var bättre eftersom det vid stark vind kunde blåsa upp små mängder saltvatten på taket som skulle kunna få det att rosta. Vi blev imponerade av hans kunskap och eftertänksamhet. Nu bodde vi inte vid havet och vi förklarade vårt läge mer ingående, då höll takläggaren med om att ett plåttak förmodligen skulle sitta fint. Vi frågade vilka färger som fanns att välja mellan och han satt han skulle skicka information på mailen, med bilder på de olika taken och även vilka kostnader vi kunde vänta oss. Vi var nöjda med vår takläggare och såg fram emot att få vårt tak bytt av honom.