Hur man gör för att få bra pris på sitt nya tak

Om ens gamla tak har blivit tillräckligt slitet är det dags att byta ut det helt. För att veta om taket är så pass slitet att en renovering inte är möjlig det kan en takläggare svara på. Ett vanligt tegeltak håller i upp till 100 år och ibland ännu längre, papptak och plåttak håller i 30 – 40 år. Vad har du för tak och hur gammalt är det?

Beroende på hur man skött sitt tak tidigare kan livslängden för jobb gjorda av takläggare malmö på taket variera, ett illa skött tegeltak kan fallera på 20 år om man har otur. Detta är på grund av frostsprängning som kan uppstå när taket är smutsigt och fukt samlas i teglet. När fukten letar sig in i små sprickor i tegel (eller betong) och sedan fryser till is, då expanderar vattenmassan och tegelpannan spricker.takarbeten med takläggare i syd

Om man då inte märkt att en eller flera pannor med takläggare malmö spruckit kan det leda till fuktskador på undertaket och om dessa fuktskador är svåra nog kan man behöva ett nytt tak.

Så för att få det absolut bästa priset på sitt nya tak bör man göra en sak; ta väl hand om taket och inspektera det minst en gång om året vid tegel och betong-tak. Väljer man papp eller plåt behöver man inte inspektera det lika ofta eftersom frostsprängning av takläggare malmö inte är aktuellt i dessa tak.

När det kommer till att hitta en takläggare som skall utföra arbetet med det nya taket är det smidigt att gå via internet, det finns sökfunktioner där som gör det enkelt att hitta en takläggare i sin stad.

För att vara säker på att man får en rättvis offert bör takläggaren komma ut och titta på taket för att veta hur mycket arbete som skall utföras och hur mycket material som krävs. Man kan kontakta ett flertal takläggare för offert för att se om priserna och villkoren varierar något, sedan kan man välja den takfirma som verkar bäst och har bäst pris!