Rikard ställer upp i måleri-SM

För vissa målare är måleriet mer än ett jobb, det är en passion och de brinner för sin konst. De målar fortfarande väggar, fasader, dörrar, fönster, och tak precis som vilken annan målare som helst. Enda skillnaden är att de ständigt vill förbättras och gör sitt bästa varje dag för att uppnå bättre resultat än någon annan målare.

Dessa målare är tävlingsinriktade konstnärer som kämpar hårt för att ta en plats på prispallen i måleri-SM, Rikard är en av dem.

Rikard har ställt upp i 3 SM tidigare men inte nått upp till prispallen för måleri av inredning, i år hoppas han på att ta hem guldet.

målare

Vad har du gjort för förändringar i år jämfört med tidigare år?

Jag har jobbat hårdare än någonsin och det känns som jag är tio gånger bättre än förra året, både när det kommer till snabbhet och noggrannhet. Jag har vart fokuserad varje dag på jobbet, visst det har vart någon dålig dag här och där men i regel hos målarenstockholm.nu har jag inte ödslat en minut på jobbet som bra målare stockholm och utan konstant fokuserat på att utvecklas och göra bra ifrån mig. Jag tror det är precis denna dedikation som gör att jag tar hem guldet i år, det skulle kännas orättvist annars. Jag vet att dem andra också jobbar hårt men jag tror inte att någon kämpat som jag har gjort.

Vilken är din favoritgren eller favoritgrenar?

Ja det är svårt att svara på, jag tycker om de flesta grenar men om jag måste välja så är nog hastighetstävlingarna roligast, jag gillar att jobba snabbt och jag gör ofta ett bra jobb även om jag skyndar mig. En annan favorit är tapetsering av en tapetserare pris, inte för att de e särskilt roligt men för att jag är riktigt duktig på det och där är jag i princip säker på att jag vinner i år. Jag har fått bra resultat på tapetseringen även de tidigare åren men tappat mycket i de andra grenarna. Jag har tränat mycket på att tapetsera i år med men lagt mer fokus på dekorationsmålning, hastighet och yrkesprofessionalism. Jag känner mig som en måleri-soldat redo för strid.

Nu är lumpen slut och det är dags att visa vad jag går för. Det är lika spännande som för vilken idrottsman som helst.

Tack Rikard och lycka till i SM!