Sex vanliga dekorationer på kistan

Om ni bestämt er för att jordfästa er anhörige som gått bort kommer ni inte bara behöva välja kista, ni behöver också välja lämpliga dekorationer att smycka kistan med. Tar ni hjälp av en begravningsbyrå är det troligt att de föreslår några av de här sex alternativen.

Kistdekorationer

Om ni vill ha något pampigt och har en stor budget för dekorationer kan en kistdekoration vara rätt. Det är som en stor blombukett bunden i en form som gör att den kan täcka nästan hela kistan. Kistan blir som ett helt blomsterarrangemang som förgyller och smyckar ut rummet. Det blir inte så mycket plats för andra blommor eller foton och liknande men vill man ta plats är det här rätt väg att gå.

Handbuketter

En vacker gest som er begravningsbyrå kan hjälpa er att ro i hamn är att använda sig av många handbuketter. Det är små blomsterbuketter med endast ett fåtal blommor var som varsamt bundits samman. Något som är riktigt elegant är om många av gästerna har med sig en handbukett som de lämnar när de tar farväl för tips inför begravning på begravningsbyrågöteborg.com/tjanster vid kistan. Tillsammans smyckar ni kistan inför avskedet i en smakfull procession.

Sorgbuketter

Om det känns svårt att samordna alla gästerna med ett gemensamt och dynamiskt blomsterarrangemang kan ni göra en mindre variant för er närmast sörjande. Prata ihop er med er begravningsbyrå om vad som blir enklast och som passar er budget. En sorgbukett är en lite större bukett med ett flertal blommor som bundits samman. Ett par sorgbuketter tar sin plats och smyckar en kista på ett fint sätt.

Kransar

En traditionell lösning på dekorationerna är kransarna. Alla som jobbar på en begravningsbyrå har varit med om begravningar där man lägger en krans på kistan eller runt urnan. De finns i olika storlekar men är i stora drag en cirkel som kläs med växter och blommor.

Personliga saker

Om blommor inte känns rätt kan ni istället smycka och dekorera med personliga tillhörigheter från den avlidne. Fråga er begravningsbyrå om råd kring vad som är lämpligt och smakfullt. Några av de vanligare personliga dekorationerna är:

  • Nallebjörnar och andra gosedjur
  • Fotografier
  • Snäckor eller något som representerar ett naturrum
  • Instrument

Exempel på personliga saker

Fundera på vad som vad unikt för personen ni vill minnas. Var det en yngre person kan ett gosedjur vara vackert men samtidigt väcka mycket känslor hos gästerna. En person som ofta var vid kusten och uppskattade havet kan få snäckor som dekorationer. Någon som ofta tillbringade tid i skogen kan få en kombination av kottar, svampar och blommor som känns trevlig. Instrument passar bra för den som varit musiker i sitt yrkesverksamma liv och en bibel kan fungera för någon som varit djupt troende.

Kranshjärtan

En dekoration som blivit vanligare på senare tid är kranshjärtan. Det kan ha varit en begravningsbyrå som en gång föreslog att man skulle pryda en urna med en krans i hjärtform och därmed satte en ny trend igång. Det här är samma sak som en krans fast den är bunden som ett hjärta istället för i en cirkelform.