Traditionell marknadsföring för ett tryckeri

Att ett tryckeri marknadsför sig är väsentligt för att kunderna ska fortsätta att strömma in. Marknadsföring är konsten att framföra ett företag och få folk medvetna om att det finns där. Det skapar också medvetenheten om ett tryckeri till exempel har rea eller fått in en ny produkt.

Kommunikation till samhället
Att marknadsföra sitt tryckeri är A och O för att det ska komma både nya och gamla kunder så att företaget rullar på. Man kommuniserar ut sitt tryckeri till andra företag, till privatpersoner och andra organisationer som är i behov av hjälp från ett tryckeri. Det höjer säljsumman om man får ut sitt tryckeri på marknaden rätt, det gäller att nå folk på olika ställen i deras behov.

 Traditionell marknadsföring
Att marknadsföra traditionellt innebär masskommunikation till en massbefolkning. Det handlar om att få ut sitt tryckeri till massmedia så att de kan ge meddelanden om sitt tryckeri genom till exempel skyltar, affischer, en banner och flygblad. Nyare metoder av att marknadsföra sitt tryckeri innebär bland annat att använda sig av internetbaserade metoder så som att blogga, sociala medier internetsidor och online annonser.

 Traditionell marknadsföring har ansetts som tabu och utgånget. När folk upptäckte att man kunde marknadsföra på internet så dog trenden om att sätta upp lappar och att trycka upp affischer. Tryckeri dock har tryck som sin specialité och vet exakt vad det är som krävs för att folk ska se att där är ett tryckeri.

 Traditionell marknadsföring har trots internet revolutionen lyckats hålla sig kvar och företag kombinerar ofta de båda. Många läser fortfarande tidningar idag och där kan ett tryckeri köpa sig en fin annons i form av en stor sida, halv sida eller mindre. Många tycker om att sitta och bläddra bland olika företagsannonser.

 Att annonsera i tidningar kan också vara en stor fördel för man som tryckeri får välja vilken målgrupp man ska vända sig till mycket enklare. Man väljer helt enkelt den tidning som man tror att sina kunder väljer. Eller om man ska sätta upp lappar så sätter man dom i butiker och på ställen där man tror att just sin målgrupp finns. Att skicka brev om sitt tryckeri till olika företag läses ofta noggrannare än en hemsideannons som bara förbises.

 Att kanske också ha ett erbjudande tillsammans med brevet om sitt tryckeri är en god idé då det lockar ännu mer för de potentiella kunderna att ta kontakt då många som kanske inte tror att de har råd ändå tar kontakt då det är ett erbjudande.

 

 Alla sitter inte vid datorn
Även om gruppen som inte använder dator eller telefon är mycket mindre än den som gör det så måste man som tryckeri ändå tänka på att den gruppen finns och dom når man genom traditionell marknadsföring. De som inte ofta sitter vid datorn har ofta en negativ association till datoranvändande och de som finns på datorn. Ser dom en annons på datorn så tänker dom ofta att det är lurendrejeri eller liknande. Så att nå ut med sitt tryckeri till dom görs genom traditionella lappar och tidningsannonser.