Välja rätt dusch till badrummet

Vid en badrumsrenovering behöver man bestämma sig för vilken typ av dusch som passar familjen och hushållet bäst. Idag finns det en hel del varianter att välja på, alltifrån en enkel duschkabin till lyxiga duschar med massage och ångfunktioner. Det viktiga är att man utgår från sina egna behov av funktioner och utseende. Kanske är det också ett plus om det är lättstädat.

Duschkabin

En av de stora fördelarna med en duschkabin är att golvet fångar upp allt vatten och du slipper risken att få vatten över halva badrumsgolvet varje gång du tar en dusch. Det samma gäller med väggarna, risken för fuktproblem i badrummet bli minimal med en kabin. Det finns många typer av duschkabiner i olika storlekar och prisklasser men om du satsar på att genomföra en badrumsrenovering med lite lyxigare resultat kanske detta inte är ett alternativ för dig.

Utan kabin

Vill man ha en dusch utan kabin finns flera varianter att välja mellan. Ett exempel är ett enkelt duschdraperi, som kanske inte heller känns så lyxigt. Duschväggar av glas eller betongglas är två andra vanliga alternativ att sätta in vid en badrumsrenovering för att få till en stilren och snygg dusch. Duschväggar finns i alla möjliga utformningar och lämpar sig för både en dusch för en person och för två personer.

Vill man hellre göra ett hörn så går det också bra, med antingen en rundad eller kantig modell. Det finns modeller där dörrarna öppnas inåt vilket lämpar sig bra för det mindre badrummet, och en annan fördel är att rengöringen av glasen och dörrarna är väldigt enkel. Det man bör tänka på är att golvet i duschen måste ha en lutning mot golvbrunnen så att vatten inte rinner utanför det tilltänkta duschutrymmet av drava badrumsrenovering, och detta är någon man behöver ta hänsyn till tidigt när man planerar sin badrumsrenovering.

Lyxigare varianter

Vill du ha ett lyxigt resultat av din renovering ska du slå till på en dusch som du både kan njuta och slappna av i. Vad sägs som en dusch med jetstrålar för massage, aromafunktioner, sittplats och högtalare? Eller kanske en ångdusch som påminner om en bastuupplevelse. Det finns många lyxiga varianter av duschar att välja mellan både vad gäller olika funktioner och prisklasser.

Att välja dusch är inte helt lätt. Letar man efter en stilren och lättstädad variant är glasväggar ett bra alternativ och vill man ha det enkelt kan man ställa in en duschkabin. Är det lyx och spakänsla man letar efter kan man med fördel välja en dusch med massagefunktioner för att få en extra härlig upplevelse.